top of page
Søk
  • vitaldyrehelse

Forebygge plager og sykdom i bevegelsesapparatet hos hund

Oppdatert: 6. des. 2023


Behandle hund
Behandle hund

Det er kanskje nå de siste årene at det har blitt mer fokus på å forebygge plager og sykdom i bevegelsesapparatet hos hund. Før var det kanskje ikke like mye fokus på stivheter og smerter hos hundene våre. Visste du at man kan gjøre en god del tiltak for å forebygge skader og sykdommer i bevegelsesapparatet?

Forebyggende tiltak:

- Variert trening, både turer i skogen og flatt terreng, i tillegg til eventuelle andre aktiviteter som for eksempel agility.

- Ikke mye gåing på asfalt da dette er et veldig hardt underlag for hundens kropp.

- God oppvarming før mer fysisk aktivitet. MINST 10 minutter.

- God nedtrapping etter sterke fysiske øvelser. MINST 10 minutter.

- Passe på at hunden ikke yter mye mer enn det som er tilpasset hver enkelt hund.

- Massere lett over hunden spesielt etter sterk fysisk anstrengelse, eventuelt gå til behandler som masserer hunden.

- Få god og næringsrik mat.

- Følge med på om du ser om hunden ser stiv ut, halt etc. Det er da lurt å vite hvordan hunden er til vanlig (ofte er det vanskelig å se avvik på sin egen hund da man ser den hele tiden).

- Dra med hunden til noen som kan undersøke den 1-2 ganger i året, eventuelt oftere hvis det er noe som trenger behandling mer jevnlig.

Forebyggende tiltak kan gjøre at hunden ikke like lett utvikler forkalkninger, stivheter, leddsykdommer osv. Hvis man tar med hunden for å undersøke den kan den bli behandlet før det blir verre enn det, det allerede er.

Mange tenker at gamle hunder ofte blir stive og støle og at det gjør jo ikke noe. Det som er sannheten er at det ofte kan gjøres noe med, slik at hunden får et bedre liv. Har hunden forkalkninger kan problemer som oppstår sekundært behandles slik at hunden får det bedre. Unge hunder bør også undersøkes da det kan forebygge senere skader. En ung hund som hopper og spretter kan lett få låsninger i ledd og strekte muskler. Jo fortere man får gjort noe med det, jo mindre sjanse er det for at det utvikler seg plager og sykdommer senere i hundens liv.

15 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

留言


bottom of page