top of page
Søk
  • vitaldyrehelse

Hund med ryggproblemer / ryggsmerter


Hunder
Hunder

Har du eller kjenner du en hund som har vondt i ryggen? Det er veldig mange hunder som går rundt med vond rygg enten eier vet det eller ikke. En hund med ryggproblemer / ryggsmerter er veldig flinke til å skjule smerter. Noe du kan gjøre for å prøve å oppdage om hunden har vondt i ryggen er å trykke langs ved ryggraden for å se etter smertereaksjoner og se samtidig om det er en svai bortover hele. Hunden skal også kunne bevege ryggen litt fram og tilbake når den går. En smertereaksjon kan være at hunden ser på deg eller at du ser at det rykker i huden.

Grunnen til ryggproblemer kan være mye. Det kan for eksempel være låsninger (mindre bevegelighet) i ledd som skulderledd, ryggsøylens ledd eller bekkenledd. Dette vil da medføre stivhet og smerter i muskulatur også da muskulaturen er festet til leddene.

Mange hunder får også etter hvert forkalkning, spondylose og lignende. Dette kan ikke behandles bort, men ved regelmessig behandling vil hunden ofte få minimalt med smerter og det minsker sjansen for rask forverrelse. Når en hund har forkalkning så vil musklene etter vært bli stive og ømme og bare det å få myknet opp dette er til utrolig stor hjelp for hunden.

Mange hunder med ryggvondt har problemer med å gå opp og ned trapper og å hoppe inn i bilen.

Det du kan gjøre selv for å hjelpe hunden din er å oppdage eventuelle problemer tidlig ved å prøve å sjekke litt selv og oppfatte forandringer i hva hunden ikke lenger vil gjøre. I tillegg er det fint å massere litt selv. Du får ikke gjort så mye feil så lenge du ikke masserer for hardt og for lenge.

For hunder med ryggsmerter vil jeg også sjekke resten av kroppen da det ofte kan komme fra et annet område eller at ryggsmertene vil gi smerter og problemer andre steder i kroppen. Jeg bruker en kombinasjon av massasje, akupunktur og laserterapi. Noen ganger bruker jeg også justering / mobilisering av ledd.

Laserterapi, massasje og akupunktur er ofte veldig effektivt ved forkalkning og spondylose.

Ønsker du å komme til meg med hunden din så ta gjerne kontakt!

Ring/send melding til 97139554 eller send e-post til vitaldyrehelse@outlook.com

Ca. åpningstider:

Mandag-onsdag: 9.00 - 15.00

torsdag - fredag 9.00 - 19.00

Ta kontakt for time :-)

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page