top of page
massasje hund

10 grunner til at hunden din burde få jevnlig massasje:

Hunden er ikke så veldig ulik oss mennesker. De syntes det er godt med massasje og de har godt av massasje med jevne mellomrom. Men vet du hvorfor? Det skal jeg fortelle deg nå.


1. Ved å massere hunden vil blodsirkulasjonen øke og oksygen og næringsstoffer vil sirkulere raskere til muskler, ledd og indre organer.


2. Massasje øker også lymfesirkulasjonen. Lymfesystemets oppgave er å transportere ut avfallsstoffer og overflødig proteiner fra kroppens celler. Dette betyr at lymfesirkulasjonen går raskere og kroppen vil dermed skille ut avfallsstoffer fortere. Visste du at lymfesystemet er en del av immunforsvaret, og at ved å massere jevnlig vil det føre til bedring av immunforsvaret? I tillegg vil eventuelle ødemer (væskeansamlinger) bli bedre da lymfen som er med på å skape de sirkulerer fortere i kroppen.


3. Massasje kan også være med på å stabilisere blodtrykket ved at det har innvirkning på det autonome nervesystemet (den delen av nervesystemet som gjør ting som hunden ikke gjør bevist, som for eksempel at hjertet pumpes). Massasje stabiliserer blodtrykket også ved å utvide blodårene slik at blodets volum økes og blodkarene slapper mer av slik at blodet kan strømme friere. I tillegg frigjøres hormonet oxytocin som er et avslappende hormon som gjør at hunden blir mindre stressa og nervøs. Utskillelsen av stresshormonet adrenalin dempes.


4. Når hunden masseres er det ofte utskillelsen fra hundens utskillelsesorgan økes. Altså urin og avføring. Mage/tarmsystemet og nyrene settes i gang.


5. Når hunden masseres vil muskler og sener bli mer elastiske slik at hunden får mer bevegelsesfrihet og leddvæsken påvirkes slik at det blir mindre trykk på leddene.


6. Massasje er veldig gunstig for hunder med stivheter og forkalkninger. Det er også gunstig ved andre problemer i skjelett og ledd da hunden ofte avlaster det vonde området som dermed fører til overbelastning på andre områder. Ofte vil musklene rundt området hvor problemet sitter bli dårligere, dette kan massasje være med på å bedre.


7. Hunden som blir massert jevnlig vil ofte få blankere pels av den grunn at stoffskiftet i huden og talgkjertlene økes.


8. Hvis hunden har arr og sammenvoksinger vil massasje kunne løsne på disse.


9. Massasje kan hjelpe til med å minske smerter når hunden vokser ved å øke blodsirkulasjonen til det vonde området og det skilles ut hormoner som hjelper til med å dempe smerten.


10. Massasje kan øke førligheten ved lammelser ved at blant annet blodsirkulasjonen øker.

bottom of page