top of page
ørebetennelse hund

Pasienthistorie: Ludde

Skrevet i 2015 med tillatelse fra eier.

Ludde er en labrador på ca. 1 1/2 år. Han kom til meg da han hadde gjentakende ørebetennelser med sopp og bakterier. I tillegg hadde han blitt veldig urolig etter at han ble kjønnsmoden, slik at han da ble kjemisk kastrert. Da roa han seg mye.

Ørebetennelsen gikk raskt over etter homeopatisk behandling i tillegg til noen akupunkturbehandlinger og ørerens fra veterinæren.

For de som er interessert i min tankegang skriver jeg kort om det her:

I kinesisk medisin har hjertet med hormoner og seksualdrift å gjøre. Urolig på grunn av dette = hjerte i overskudd, for mye yang. Dette fører til at immunforsvaret går ned. Dette fører til ørebetennelse. --> hete.

Kjertlene i kroppen regulerer den indre temperaturen, hormoner, seksualfunksjonen og immunforsvaret. Dette ligger under kidney yang og TH. TH regulerer hormoner.

Sopp --> Spleen

Noen måneder senere fikk han furunkulose på labben, denne ble operert samtidig som han ble kastrert. Kort tid etterpå kom furunkulosen tilbake. I tillegg klødde han over store deler av kroppen og hadde litt dårlig pelskvalitet + klødde i potene. Han var også generelt stiv etter trening og ble fort sliten.

Dette gjorde at han kom tilbake til meg.

Furunkulosen satt på TH meredianen som gir meg en indikasjon på en stagnasjon i denne meredianen (les lengre opp hva denne er). Dette ga mye mening for meg.

Han fikk dermed immunstimulerende akupunktur + kløestillende. I tillegg fikk han homeopatimedisinen Phosphorus som ser ut til å ha hjulpet han veldig mye.

Han har også byttet for (i eiers regi) i tillegg til å ta probiotika som er veldig gunstig for tarmfloraen og dermed også resten av immunforsvaret.

Nå er han så fin som han nesten ikke har vært før. Pelsen har blitt mer glansfull, han er ikke stiv etter trening lenger, har roa ned temperamentet samtidig som han ikke lenger blir like fort sliten. Ørebetennelsen har ikke kommet tilbake og furunkelen gikk bort. 

bottom of page