top of page
homeopati ved sårskade

Homeopatisk behandling ved sårskade

En enkel forklaring slik at det skal være enkelt å forstå :-)

I tillegg til å rense såret, kan homeopatisk behandling være til god hjelp. Under her har jeg skrevet om diverse homeopatiske medisiner som kan brukes:

Arnica Montana:

Laget av planten solblom. Arnica betegnes som det store skademidlet i homeopatien. Det brukes hovedsakelig ved ømhet, hevelse og evt. ved blødninger (ved store blødninger MÅ veterinær tilkalles i tillegg).

Calendula officinalis:

Laget av planten ringblomst. Calendula brukes på sår som gror sakte. Spesielt når det er store sår. Homeopatisk calendula kan med fordel brukes sammen med urtesalven calendula.

Hepar sulhuris:

Laget av kalsiumsulfid. Hepar sulph kan gis for å forhindre betennelse og infeksjon i et sår. Hvis det er pussdannelse kan Hepar sulph med fordel brukes. Hepar brukes ofte når sår ikke vil gro, likt som hos calendula.

Hypericum perforatum:

Laget av planten prikkperikum. Hypericum brukes hovedsaklig når det er skade på nerver. Dette middelet kan brukes som smertestillende ved bl.a. avrivning av klo.

Ledum palustre:

Laget av planten finnmarkspors. Ledum brukes hovedsaklig ved stikksår, spesielt hvis det er harde, kjølige hevelser rundt såret.

bottom of page